fbpx
 
Bank Van Breda
 
 

Naam: Tom Aerts
Functie: Head of document services
EasyPost klant sinds: mei 2016

“EasyPost garandeert ons dezelfde service als Bpost maar dan aan interessantere tarieven en op een flexibelere manier. Easypost is voor ons interessant omdat wij verschillende kostencenters hebben die elk een aparte factuur ontvangen. In zee gaan met EasyPost was voor ons dan ook een no-brainer.”

Over Informatica Van Breda

Informatica Van Breda is sinds 1998 actief als shared-service center voor informaticadienstverlening en documentbeheer. We verlenen onze diensten aan Bank J. Van Breda & C°, Vanbreda Risk & Benefits en Cigna International Health Services.

Wij als Informatica Van Breda ontfermen ons over hun service park en hardware. Eveneens zijn we ook verantwoordelijk voor alle postale diensten van de drie entiteiten.

Vorige werkwijze?

“Zes jaar geleden werkten we nog met een frankeermachine. Onze zoektocht naar een efficiëntere werkwijze bracht ons in eerste instantie bij Mail ID van Bpost. Deze oplossing dekte slechts 50 % van alle uitgaande bedrijfspost. De andere helft van onze zendingen kon niet door Mail ID verwerkt worden waardoor we voor dat deel een minder interessant posttarief genoten. Hierdoor voelden we ons genoodzaakt om op zoek te gaan naar een andere oplossing, die we vonden bij EasyPost.”

Waarom EasyPost?

“Het is mijn taak om de markt in het oog te houden en te bekijken hoe we onze poststromen verder kunnen optimaliseren. Al snel bleek dat EasyPost ons de oplossing biedt waarnaar we op zoek waren: onze volledige bedrijfspost versturen we aan sterk gereduceerde posttarieven. Na een testperiode van drie maanden besloten we om definitief met EasyPost in zee te gaan.”

Voornaamste voordelen?

  • postzegels hoeven niet meer te worden voorgefinancierd
  • we krijgen een uniform tarief voor al onze zendingen
  • correcte en gedetailleerde facturatie per entiteit
  • eenvoudige en klantvriendelijke werkwijze

Zou u EasyPost aanbevelen?

“Ik zou EasyPost zeker aanraden, simpelweg omdat ik 100% overtuigd ben van hun dienstverlening. De samenwerking heeft een minimale impact op onze manier van werken maar een maximale impact op de factuur. Dit in de positieve zin dan. Het concept dat EasyPost aanbiedt, is naar mijn ervaring flexibel genoeg om bedrijven in verschillende branches te bedienen.

Specifiek voor onze branche is het van belang dat de post met de nodige discretie en snelheid behandeld wordt. De vertrouwelijke informatie moet correct en tijdig bij de bestemmeling geraken daar het om financiële en verzekeringskwesties gaat. EasyPost organiseert daarom twee postophalingen per dag. Iets wat wij ten zeerste appreciëren en wat ons vertrouwen geeft in dit partnership op lange termijn. Eind 2016 hebben we samen met EasyPost bekeken hoe we de internationale zendingen voor Cigna best konden aanpakken. Ondertussen is per 1/1/2017 ook dit contract gestart.”

Tom Aerts
Head of document services